Podelite naš sadržaj i podržite nas na taj način u našoj borbi!

  1. Mape. Korišćenje isključivo Google mapa koje su na određenim delovima grada kao NBG prilično neupotrebljive. Pritom netačno obračunavaju kilometražu jer po njima treba iz jednosmerne ulice izaći u kontrasmeru verovatno u rikverc. Takođe ne uzimaju u obzir da su u nekim ulicama radovi u toku, pa su one zatvorene za saobraćaj. Navode da se skrene tamo gde je to zabranjeno npr ugao Maksima Gorkog i Cara Nikolaja.
  2. Bonusi. Obračun bonusa za kišu si u poslednje vreme krajnje nekorektni. Svaki glover pojedinačno mora da šalje dokaze da pada kiša inače neće dobiti bonus nadajući se da to ide automatski za sve ili nizakoga. Podrška pritom ume da kaže da kiša nije dovoljno jakog inteziteta da bi se dodelio bonus. Struktura bonusa koja je ranije uspostavljena je preko noći ukinuta bez ikakvog objašnjenja.
  3. Rubovi mape. Kad nas aplikacija odvede na rubni deo mape pokrivenosti uglavnom moramo da se vraćamo o sopstvenom trošku prilazeći bliže mestima gde ima više Glovo partnera koji imaju česte porudžbine. Pored goriva i amortizacije vozila mi tada trošimo i naše vreme koje za nas takođe predstavlja novac. Smatramo da je potrebno ili nam dopustiti da bez posledica odbijamo takve vožnje ili da nam se dodeljuju povratne vožnje bez preteranog čekanja. Ili to regulisati sigurnom zaradom koja je iz nekog razloga ukinuta. Naravno nipošto ne želimo da odbijamo vožnje jer smo svesni da možemo dobro da zarađujemo samo ako je Glovo kao donosilac posla profitabilan i respektabilan od partnera i klijenata. Mi samo želimo da se deo respekta preusmeri i na nas krajnje izvršioca posla i da nam se ne smanjuje zarada na način na koji smatramo da ne zaslužujemo.
  4. Obračun minuta čekanja. Trenutna cena je besmisleno mala. Nekorektno je i da nam se ne plaća prvih 5 minuta čekanja jer to ne zavisi od nas. Pritom u poslednje vreme primećujem da aplikacija netačno obračunava odnosno smanjuje nam vreme čekanja u odnosu na stvarno. Odgovor podrške je da aplikacija ume da pogreši ali cenu kao i uvek plaćaju Gloveri. Imajte u vidu da smo u barem 90% slučajeva nepropisno parkirani pritom rizikujući kazne od onih najsitnijih za neplaćeno parkiranje do onih mnogo skupih koje piše komunalna i saobraćajna policija.
  5. Izmene u saradnji. Dešavaju se bez najave i dogovora. To ne predstavlja partnerski odnos već diktaturu jačeg. Želimo da radimo i zaradimo u nekom fer odnosu. Naš trud i naš rizik se u velikoj meri izgrađuje Glovo kao vrhunskog dostavljača na teritoriju Beograda. Svesni smo da pored dostavljača koji su izvršioci postoje i druge strukture koje doprinose rastu i profitabilnosti aplikacije, ali mi nismo karijeristi već običan svet koji želi da radi i zaradi. Ugrađujemo sebe u rast Glova i bilo bi pošteno da se u postupcima odlučivanja čuje i naš glas.