Podelite naš sadržaj i podržite nas na taj način u našoj borbi!

Pocecu od svetle strane, koja obuhvata moje divne kolege sa kojima svakodnevno komuniciram preko Viber grupe i Discord aplikacije.
Komunikacija sa njima u toku zakazanih radnih sati je nesto sto mnogo olaksava rad na terenu. Razmenjujuci iskustva, situacije, neprijatnosti, kao i pomoci ukoliko to zatreba, bilo da neko ima neku neprijatnost od strane klijenta, radnika iz restorana ili kvar vozila. Mnogo sam srecna sto smo svi kao jedno i sto sam upoznala veliki broj divnih ljudi.
E sad druga ne tako svetla strana je necenjenost Glovo dostavljaca.
Ocigledno je Glovo prioritet da ide na kvantitet, a ne na kvalitet dostavljaca. Pa tako iskusnije dostavljace (veterane) u poslednje vreme bas i ne favorizuje. Manjak posla, a zaposljavanje novih dostavljaca zapravo govori o tome da je Glovo prioritet da ide na kvantitet, a ne na kvalitet dostavljaca.
Zanemarimo sto su nam u nekoliko meseci uveli restrikcije, sa smanjenim startom sa 80din na 60din, smanjenim plaćanjem cekanja sa 5din/min na 3din/min, uskracenim bonusima za gorivo koji su bili 100din(ako odradis 25 dostava u nedelju dana), postavljajuci nedostizne limite za ljude kojima je ovo dodatni posao.
Da stvar bude jos gora u ovom trenutku ljudi kojima je Glovo jedan jedini posao je prinudjen da bukira 12h dnevno/7dana u nedelji i da pritom i dalje razmislja da li ce imati posla i da li ce do kraja nedelje da ispuni zadani bonus.
Jako sam se radovala kad sam ulazila u Glovo pricu, jer je fleksibilnost bila jedan od razloga prihvatanja ovog posla.
Sada je ocigledno cilj Glovo eksploatacija dostavljaca i rad po mizernim cenama bez bonusa, zaposljavanje sto vise novih dostavljaca, sto automatski utice da bilo koji dostavljac stari ili novi ne dodje do zadanih bonusa. Tako Glovo sebi osigurava neisplacivanje nedeljnih bonusa i takodje ima rezervne nove dostavljace (pijune) da uskoce kad je to neophodno.