Podelite naš sadržaj i podržite nas na taj način u našoj borbi!

⚠️ poruka se odnosi uglavnom na dvotočkaše, uključujući skutere i bicikle, zbog mokre i vlazne podloge na kojoj upravljate vasim prevoznim sredstvom, izbegavajte u krivini bilo kakve vrste obaranje istog, zatim izbegavajte bele i žute linije ocrtane na asfaltu one su klizave kao led, izbegavajte takođe tramvajske sine takođe, prednju kočnicu, koristite isključivo samo zadnju, nemojte kočiti u krivini niti pri obaranju vašeg prevoznog sredstva, skrećem vam pažnju kao dugogodišnji dvotockas na ovim proatorima čovek sa debelim iskustvom, povedite računa o pešacima zatim rupama, pozdrav i srećan rad 🤝🤗

⚠️Kolege, drugari, dvotockasi na biciklama bez obzira sto imate florocentne torbe koje nosite na ledjima od firme, uvece kad padne mrak u saobracaju ste i ne vidite se drugim ucesnicima u saobracaju!!! Savet kako sacuvati zivot da ne dodje do neprijatne situacije!!obucite prsluke iz razloga sto ne kostaju puno a pritom vidljivost u saobracaju znaci mnogo!!! ⚠️

Koristite pokazivace pravca, malo ko od vas je upoznat sa osnovnim pravilima i propisima saobracaja kao skrecemo vam paznju kao dugogodisnji momci sa ovih prostora u ovome saobracaju jer tu sm9 da savetujemo i pomazemo jedni drugima 🤗🤝

Za bicikliste:
Greska broj 1. Široke gume sa agresivnom šarom. 95% biciklista u Beogradu voze bicikle koji su više namenjeni vožnji po zemljanom putu, nego asfaltu. Nepotrebne su nam takve gume, je vecinu vremena vozimo po asfaltu, a tu najbolje prijanja tanka guma sa manje agresivnom šarom, jer je veci pritisak na manjoj površini koja dodiruje podlogu, a i šare se manje deformišu. Šire gume sa jačom šarom su bolje prijanjaju na mekšim površinama kao što je zemljani put ili blato. Ovu grešku je teško otkloniti kada se već kupi bicikl sa takvom gumom, posebno kod električnih bajseva. Ovo je više savet za one koji tek kupuju Bajs. Točak 28“, gume od 37-622 do 42-622.
Greška 2: Dosta biciklista kada koče, svesno ili nesvesno se naginje na napred. Time smanjuju opterećenje na zadnji točak i taj točak slabije naleže na podlogu pa lakše dodje do proklizavanja, lakše može da se preleti, jer je težište prebačeno na napred i duži je zaustavni put. Pri kočenju treba težište prebaciti na zadnji deo bicikla i povećati pritisak na zadnji točak.
Greška 3: Dočekati klizavu površinu u sedećem položaju. Ovo je velika prednost biciklista u odnosu na skuteraše, jer propinjanjem na pedale možemo lakše da održimo ravnotežu nego u sedećem položaju. Pred potencijalno klizavu površinu (zebra, pruga, krivina) blago se propeti i proći laganom brzinom. U slučaju proklizavanja lakše je ispraviti bajs, nego u sedećem položaju kada je telo kruto i ide na stranu gde je bajs krenuo.
Ovo sam primenjivao zimus po magli na minusu i nisam imao bukvalno ni jednu situaciju da sam osetio da je klizavo, čak ni na zebrama. Sećam se da su automobili i skuteri imali dosta problema sa klizavicama, a i mnogi biciklisti su se žalili.
Još da dodam da sam koristio obe kočnice istovremeno umereno i po osećaju, nikad samo prednju ili zadnju.

Mozda dodati da kad po vlaznoj i klizavoj podlozi imaju potrebe za jacim kocenjem da upotrebe i prednju kocnicu ali u manjoj meri nego zadnju, i eventualno noge sa strane za svaki slucaj. Dobre cizme pozeljne 😁, sa dobrim „paknovima“

Iskustvo kolege na skuteru 6.3.2020. – sudar u Dimitrija Tucovica

Sinoc 23:30 Dimitrija tucovica pravac od Bolnice ka Ruzveltovoj, zena iz suprotnog smera presla u moj smer da uradi polukruzno… Do 05h sam bio u Urgentnom i danas opet da previjem zglob noge i desne ruke, kaciga mi je treci put sacuvala glavu, i oprema ostatak tela… Skuter je najteze prosao… i emotivan bol koji tek treba da prodje..

Iskustvo kolege na skuteru 7.3.2020. – sudar u Narodnog fronta kod garaže

Ćao drugari Žuti Mrav to jest ja sinoć u 19h sam imao udes. Ništa strašno ali vredno da pomenem svim kolegama.
Ja sam ok I žena koja me je udarila je ok.
Narodnog fronta izlazila je iz garaže u 19h nakon rampe je ubrzala i udarila me u desnu stranu motora.
Naravno oborila I bacila na drugi auto. Oštećenja su malo plastika i ogrebotine motora.
😎 NIJE ME VIDELA.
S krećem pažnju svima gledajte vi njih oni vas ne vide.
Slike od sinoc

VODITE RAČUNA ULICAMA SE KRECU ZOMBIJI UMORNI OD POSLA (exhausted)(exhausted)(exhausted)

Ja to razumem svi radimo ne krivim je ona se mnogo uplašila. Videlo se na njoj umor i iscrpljenosti.
Više sam ja nju smirivao da ne zaplače. Zagrlis utiesis. Saobraćaj nema milosti kad ne možeš da voziš idi taxijem kući. To važi i za vas.

Iskustvo kolege na skuteru 9.3.2020. – nagla promena pravca kretanja pešaka

Juce uvece sam imao situaciju 2 coveka setaju ulicom standardne sirine na Kalvariji tako da je dele na trecine rasporedom, sto bi se reklo po sred ulice 😁, idem iza njih, priblizavam se ne okrecu se, setaju opusteno, krenem skroz uz desnu stranu kao najocekivanije ponasanje s moje strane a covek na 5 metara naglo zastaje i menja pravac u desno. Uspeo da zakocim s obe kocnice i nogama po vlaznom asfaltu, bez nogu bi ili pao il bi udario u njega.

Iskustvo kolege na motoru 11.3.2020. – Nbg. Jurija gagarina kod eko pumpe

Trag od ulja, kočenje, udarac od pozadi. Kolega, i ako vrlo iskusan, napravio je početničku grešku koja je mogla da ga košta glave, sreća pa nije.